Home

HET ORKEST

Muziekvereniging Amicitia is een fanfareorkest; een typisch Nederlandse orkestvorm bestaande uit koperen blaasinstrumenten (bugels, hoorns, trompetten, tuba’s en trombones), saxofoons en slagwerk. Wij zijn een modern, dynamisch orkest en staan sinds 2022 onder leiding van dirigent Twan Stekelenburg. Het repertoire is heel afwisselend, van klassiek tot modern; arrangementen van musicals, popsongs, filmmuziek en origineel voor fanfare gecomponeerde muziekwerken.

Amicitia is een vereniging waar het gezellig is om met elkaar op een verantwoord niveau muziek te maken, met respect voor elkaar en voor elkaars prestaties. Wij zijn ervan overtuigd dat het onder professionele leiding samen muziek maken garant staat voor een waardevolle en ontspannende vrijetijdsbesteding.

DIRIGENT Twan Stekelenburg (1977) studeerde saxofoon en directie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn afstuderen is hij door het Prins Bernhard Cultuurfonds genomineerd voor de jaarlijkse prijs de Kunstanjer.

Twan is een bruggenbouwer, iemand die een eenheid weet te smeden van groepen mensen met verschillende achtergronden. Soms zijn dat orkestleden met uiteenlopende muzikale smaken, dan weer kinderen of ouderen met beperkte muzikale ervaring. Als docent en dirigent is hij momenteel verbonden aan vijf muziekverenigingen.

Twan speelde vijftien jaar in een klassiek saxofoonkwartet, tot daaruit sax&beats-duo Konsole ontstond. Verder speelt hij baritonsax bij Vandryver, is hij muzikaal leider bij Fanfare Van Het Vuur en speelt hij op rioolbuizen bij Buurtband Zimihc.