Muziekvereniging Amicitia is een fanfareorkest; een typisch Nederlandse orkestvorm bestaande uit koperen blaasinstrumenten (bugels, hoorns, trompetten, tuba’s en trombones), saxofoons en slagwerk. Wij zijn een modern, dynamisch orkest en staan sinds 2009 onder leiding van dirigent Henrie Pastoor. Het repertoire is heel afwisselend, van klassiek tot modern; arrangementen van musicals, popsongs, filmmuziek en origineel voor fanfare gecomponeerde muziekwerken.

Amicitia is een vereniging waar het gezellig is om met elkaar op een verantwoord niveau muziek te maken, met respect voor elkaar en voor elkaars prestaties. Wij zijn ervan overtuigd dat het onder professionele leiding samen muziek maken garant staat voor een waardevolle en ontspannende vrijetijdsbesteding.

 

DIRIGENT Henrie Pastoor (1961) geboren in Zuid-Limburg, studeerde fagot aan het Conservatorium. Henrie was vijfentwintig jaar werkzaam bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, daarnaast werkte hij als rempla├žant bij het Limburgs Symfonie Orkest te Maastricht, het Radio Philharmonisch Orkest en het Metropole Orkest.